2012. március 11., vasárnap

Pizzás Masni

Előző hétvégén készítettem ezt a pizzás masnit élesztős tésztából, a tapasztalatok alapján elmondható: VIGYÁZAT, nem lehet vele leállni!!
Pizzás Masni

A tészta hozzávalói:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4dkg élesztő
  • 4 dl tej / vagy 2 dl tej és 2 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 2 tk só
  • 11/2 tk bors
Feltét:
  • paradicsompüré
  • bazsalikom
  • oregánó
  • tárkony (elhagyható)
  • fokhagyma
  • sonka
  • sajt

    A tésztához - a cukor kivételével - elkeverem a száraz összetevőket, miközben langyos (nem forró) tejbe morzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfuttatom. Ezután adagolom csak a lisztes keverékemhez. A többi folyadék hozzáadása után addig dagasztom, míg egy szép sima felületű cipóvá nem alakul. Meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva a duplájára kelesztem.
    A megkelt cipómat kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtom, majd 8x2 cm-es csíkokra szabdalom. Megkenem a fokhagymás, bazsalikomos, oregánós, tárkonyos, sós paradicsompürével, és megszóróm az apró csíkokra vágott sonkával, valamint a lereszelt sajttal. A csíkokból (középen) egy ügyes (360°-os) csavarral masnit formálunk, majd magas hőfokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.


    Doris Say - 'A Bushel And A Peck' című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!


1 megjegyzés:

  1. De jó ötlet! Néha még praktikusabb is, mint az egészben sütött pizza! :)
    Gratulálok a blogodhoz, szép, hasznos és érdekes ételeket találtam nálad! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...