Úgy is mondhatnánk, Gombás Csirke "ázsiai jelleggel"... :)))
Szezámmagos Currys Csirke - Gombával és Lime-mal |
Igen. Mindössze ennyit tudtam megmenteni, hogy lefotózzam... Ez is azt bizonyítja, hogy egyszerűen mennyei ízorgia ez mindenki számára, aki szereti a fűszeres ételeket! Ráadásul 30 perc alatt kész! :)
Amire szükségünk lesz az elkészítéséhez:
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg gomba
- 4-5 szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek étkezési keményítő
- 2-3 dl víz
- 1 db lime
- fokhagyma
- szezámmag
- só
- bors
- curry
- méz / vagy valamilyen más édesítőszer
- őrölt szerecsendió
- cayenne bors
- pár csepp olaj / ami elhagyható, én sem használtam
A vöröshagymát és a fokhagymát félszeletekre vágjuk, majd kevés olajon serpenyőben megdinszteljük (én pár csepp vizet öntöttem alá). Mikor már Otthonunk minden kis zugát beterítette a finom hagymaillat, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet,sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk, megsütjük. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ha a gomba kieresztette levét, jöhet a curry, egy pici szerecsendió, és a cayenne bors - amivel szintén nem árt óvatosan bánni! :) A legvégén hozzáadjuk az 1 cm-es darabokra aprított újhagymát, egy evőkanál mézet, és egy fél lime kifacsart levét (bátrak nyomhatják az egészet is!;). Kb. 2 perc elteltével, mikor az egészet már jól elkevertük, és kicsit összeértek az ízek, 2-3 dl vízben feloldunk egy evőkanál étkezési keményítőt, és folyamatos kevergetés mellett a csirkéhez adagoljuk.
Rizzsel és zöld citrommal tálaljuk! :) - Kivéve, ha diétázunk, mert akkor ugye nem célszerű rizzsel kísérni ezt a menüt sem (sajnos:)), sőt, ha nagyon diétázunk, hagyjuk el a szezámmagot is. Fogyasszunk a csirke mellé mungóbabcsíra salátát, és egy nagy pohár hideg limonádét - azzal legalább a csípősségét is kompenzálhatjuk! ;)
Carmen McRae - 'Body and Soul' című
dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a főzőcskézéshez, és jó étvágyat
a végeredményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése