2012. június 19., kedd

Orchideás torta

Vagyis Orchideának indult, és lett belőle valami... :)))

Orchid Cake




    Hilda, Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok! :)

    A tészta megint csak találomra készült, egy kókuszos verzió,  kicsit piteszerű jelleggel - ez lett betöltve a dísztortákhoz jól bevált kemény habtejszínes málnapépes finomsággal, hogy később megkapja az unidec/k2 burkolást, és a némi fantáziával Orchideának nevezhető virágokat..:)







Szóval a tészta:
  • 35-40 dkg liszt
  • 10-15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csipet só
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • kb 3 dl tej (ebben sajnos nem vagyok biztos -  kicsit sűrűbb, szinte kenhető legyen a tészta)
A töltelékhez és a burkolómassza alá nem kell más, mint:
  • 40-50 dkg fagyasztott málna
  • 500 ml habtejszín

     A tészta elkészítését kezdjük a száraz összetevők alapos elkeverésével : adjuk az átszitált liszthez a sót, a cukrot, a sütőport, és a kókuszt. Ha ezzel megvagyunk, jöhetnek a tojások, a tejföl, az olaj, a citromlé és -héj, majd lassanként adagoljuk hozzá a tejet is. Sikeres csomómentesítés után mehet is a sütőbe, közepes hőfokon, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortakarikába. Süssük tűpróbáig (ehhez nyugodtan használhatunk mondjuk hurkapálcikát is)! Ha megpirulna a teteje, de a tészta belseje még nyers, ragadós, fedjük le alufóliával, és úgy süssük tovább!

     Amíg megsül a tésztánk, a kiolvasztott málnánkat (természetesen a levével együtt) botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ha friss málnát használunk, adjuk hozzá némi vizet turmixolás előtt. A minimagok eltávolításához használjunk egy egyszerű szűrőt, azon passzírozzuk át a málnapépet. 
     A keményre vert habtejszín felét külön tálba szedjük, hozzáadjuk a málnapép 3/4 részét, és ügyesen összekeverjük - ez lesz a töltelékünk. Fontos, hogy legyen tartása, ne legyen folyós, ne folyjon ki a tortából.
     A maradék málnát rákenjük az alsó tésztalapra, hogy finoman beszívja, és a tészta is kapjon egy kis málnás-savanykás ízt, és, hogy a málnahabos töltelékünk könnyedén kenhető a tésztán.
     A maradék habtejszínnel a torta felszínét vonjuk be, hogy később a burkolómassza hozzá tudjon tapadni a tortánkhoz, ráadásul így az esetleges kis hepe-hupás egyenetlenségeket is jól korrigálhatjuk!

     Ezek után nincs más hátra, mint az egyenletesen kinyújtott masszával burkolni a tortát, és ráhelyezni a virágokat. Youtube-on rengeteg videót lehet találni virágkészítés-témában! Itt is van egy. Ez sokkal orchidea-szerűbb, mint az én sietős, 'last minute' virágocskáim. :)




     Abbey Lincoln -  'Living Room'  című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez! :)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...