Nézzük csak mi van itthon... Liszt, tojás, tej, cukor, befőtt. Dobjunk össze egy könnyű meggyes-mandulás pitét, amit képtelenség elrontani! :)
Meggyes-Mandulás Pite |
A puha, kicsit sem száraz tésztát jól tippeltem:
A díszítéshez-ízesítéshez nincs szükség másra, mint:
- egy üveg magozott meggy(befőtt)
- mandulaszeletek
- (vaníliás) porcukor
- mentalevél
Készítsünk egy egyszerű kevert tésztát a hozzávalókból, majd öntsük egy kivajazott (sütőpapírral bélelt) tepsibe. A meggy levét igyekezzünk kicsavarni, majd szépen egyenletesen elteríteni a tészta felületén. Helyezzük az előmelegített sütőbe, majd alacsony hőfokon pirulásig (esetleg tűpróbáig) süssük. Időközben (mikor látjuk, hogy nemsokára elkészül a piténk), hintsük meg a mandulaszeletekkel - sokkal ízesebb és finomabb, ha kicsit megpirítjuk! Vaníliás (vagy sima) porcukorral meghintve tálaljuk. Melegen, és hidegen is isteni!
Szalóki Ági - 'Mindig az a perc' című
dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat
a végeredményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése