Az első HABOStortám! :)
![]() |
Epres-Mascarponés Torta |
Egyszerű piskótatésztát készítettem, melyet kettévágva egy mascarponés krémmel, és eperdarabokkal töltöttem meg. Ezután habbal bevontam, és pirított mandulaszeletekkel, eperrel, csokoládéval, valamint mentalevelekkel díszítettem.
A piskótám (15 cm-es tortaformához!! 26 cm-eshez ezt az adagot szoktam duplázni):
- 5 db tojás
- 6 púpos ek liszt
- 6 lapos ek cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 csipet só
Három edényt szoktam előkészíteni. A legnagyobba a szétválasztott tojások sárgáját habbá verem a cukrokkal.Egy másikban a fehérjét verem kemény habbá a sóval, míg a legkisebb edényemben elkeverem a lisztet a sütőporral. Ennek a lisztes keveréknek a felét a cukros sárgájára halmozom, ezután rákanalazom a tojásfehérjét, majd a maradék lisztet. Óvatosan összekeverem, majd hozzáadom a tejet is, és már mehet is a sütőbe.
A krém:
- 250 gr mascarpone sajt (vagy ez az isteni házi krémsajt!!)
- 4-5 kanál cukor
- citromlé
- 1 tk zselatinpor
- 0,4 dl tej
A csomagoláson feltüntetett instrukció szerint elkészítjük a zselatint, és kicsit lehűtve hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Ezt a krémet halmozzuk a piskótánkra, felváltva az eperdarabokkal.
A díszítéshez:
- 200 ml habtejszín
- csokoládé
- eper
- mentalevelek
- pörkölt mandulaszeletek
Vonda Shepard - This Christmas című
dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat
a végeredményhez!
És a ráadás-képek:
Ha ilyen lett az első, milyen lesz a századik? Jobb bele se gondolni! ;-)
VálaszTörlés