Sima buci már volt, jöjjön egy igazi HAMBURGER végre!
![]() |
Hamburger |
Szilveszterkor nagy megtiszteltetés ért, megbíztak 40 darab hamburger elkészítésével - egy körülbelül 20 fős Társaság szilveszteri vacsoráját (és újévi reggelijét:) igyekeztem megsütni. A buli remekül sikerült, remélem Mindenki jól lakott, és jól érezte magát, a rengeteg segítséget pedig külön köszönöm a Csapatnak! :))
A buci vagy puffancs receptjét ITT találjátok meg.
Bár Szilveszterre 3,5 kiló húsból készültek a pogácsák (khm), a recept kedvéért gondolatban csökkentem az adagot.
Tehát a hamburger-husi:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ketchup
- mustár
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa (ha szükséges)
Először is egészen apróra vágjuk a hagymákat ( én ezt gépre bíztam), majd minden hozzávalóval együtt szépen egyenletesen elkeverjük az összetevőket, összegyúrjuk. Ha esetleg túl lágynak érezzük a masszánkat, javítsuk zsemlemorzsával. Ezután legjobb, ha a húst pár órára (vagy akár egy egész napra) hűtőbe tesszük, hogy igazán összeérjenek az ízek - NE spóroljunk a fűszerekkel -, de természetesen azonnal is süthető. Mégpedig tenyérnyi, lapított pogácsák formájában, olaj nélkül - saját zsírján, kb. 10-12 percig (ez nagyban függ a hússzeletek vastagságától).
Eartha Kitt - 'C'est Si Bon' című dalával kívánok Mindenkinek egészségben és vidámságban gazdag, boldog új évet, valamint meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése