2012. január 2., hétfő

Hamburger Húspogácsa

Sima buci már volt, jöjjön egy igazi HAMBURGER végre!

Hamburger



    Szilveszterkor nagy megtiszteltetés ért, megbíztak 40 darab hamburger elkészítésével - egy körülbelül 20 fős Társaság szilveszteri vacsoráját (és újévi reggelijét:) igyekeztem megsütni. A buli remekül sikerült, remélem Mindenki jól lakott, és jól érezte magát, a rengeteg segítséget pedig külön köszönöm a Csapatnak! :))







A buci vagy puffancs receptjét ITT találjátok meg.

    Bár Szilveszterre 3,5 kiló húsból készültek a pogácsák (khm), a recept kedvéért gondolatban csökkentem az adagot.
Tehát a hamburger-husi:
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ketchup
  • mustár
  • bors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa (ha szükséges)

     Először is egészen apróra vágjuk a hagymákat ( én ezt gépre bíztam), majd minden hozzávalóval együtt szépen egyenletesen elkeverjük az összetevőket, összegyúrjuk. Ha esetleg túl lágynak érezzük a masszánkat, javítsuk zsemlemorzsával. Ezután legjobb, ha a húst pár órára (vagy akár egy egész napra) hűtőbe tesszük, hogy igazán összeérjenek az ízek - NE spóroljunk a fűszerekkel -, de természetesen azonnal is süthető.  Mégpedig tenyérnyi, lapított pogácsák formájában, olaj nélkül - saját zsírján, kb. 10-12 percig (ez nagyban függ a hússzeletek vastagságától).

    A kisütött húsokkal, salátalevelekkel, uborkával, paradicsommal, lila- és vöröshagymával, ketchuppal, mustárral, majonézzel, esetleg valamilyen csípős (pl. csili) szósszal töltjük meg a bucikat, és mindenki megnyalja mind a tíz ujját!:)))


    Eartha Kitt - 'C'est Si Bon' című dalával kívánok Mindenkinek egészségben és vidámságban gazdag, boldog új évet, valamint meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...