Bár különös alkalom nem volt, a kedv gyakorlatilag állandó - TORTÁT AKAROK CSINÁLNI! Ők meg enni. :)
Íme egy belül ribizli-habos, eperjoghurtos tésztából készült bomba jó torta!
Nem túloztam el ezt a sütikészítést,
egyszerűen bedobtam ezt a tésztát egy 15 centis tortaformában a sütőbe:
- 7 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- 3 tojás
- kb 300 g eperjoghurt
- 5 ek cukor
- 1-2 ek (vagy csomag) vaníliáscukor
A töltelék abszolút 3 perces:
- 500 ml habtejszín
- ribizlilekvár
A díszítéshez:
- ribizlilekvár
- olvasztott csokoládé
A piskótaszerű tésztához összekevertem a lisztet a sütőporral és a sóval, a cukrokat a tojásokkal habosra vertem, majd ezt a két keveréket elegyítettem, valamint hozzáadtam a joghurtot. A tésztát kivajazott, lisztezett, 15 cm-es tortaformába töltöttem, és alacsony lángon tűpróbáig sütöttem.
Mindeközben a habtejszínt géppel keményre vertem, majd az egyharmadát házi ribizlilekvárral (amit ezúton is nagyon köszönök Krisztának) óvatosan összekevertem. Ezzel kész is lett a töltelékem.
Mikor a tészta megsült, és kihűlt, 3 részbe vágtam, megtöltöttem a ribizlihabbal, majd a külsejét bevontam a maradék habbal, és gömb formává alakítottam a tortám. Ezután a tetejére ribizlilevárt, az oldalára olvasztott csokoládét csurgattam.
Hugh Laurie - 'Guess I'm A Fool' című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése