Előző hétvégén készítettem ezt a pizzás masnit élesztős tésztából, a tapasztalatok alapján elmondható: VIGYÁZAT, nem lehet vele leállni!!
Pizzás Masni |
- 60 dkg liszt
- 2 tojás
- 4dkg élesztő
- 4 dl tej / vagy 2 dl tej és 2 dl víz
- 2 ek cukor
- 2 tk só
- 11/2 tk bors
Feltét:
- paradicsompüré
- bazsalikom
- oregánó
- tárkony (elhagyható)
- fokhagyma
- só
- sonka
- sajt
A tésztához - a cukor kivételével - elkeverem a száraz összetevőket, miközben langyos (nem forró) tejbe morzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfuttatom. Ezután adagolom csak a lisztes keverékemhez. A többi folyadék hozzáadása után addig dagasztom, míg egy szép sima felületű cipóvá nem alakul. Meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva a duplájára kelesztem.
A megkelt cipómat kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtom, majd 8x2 cm-es csíkokra szabdalom. Megkenem a fokhagymás, bazsalikomos, oregánós, tárkonyos, sós paradicsompürével, és megszóróm az apró csíkokra vágott sonkával, valamint a lereszelt sajttal. A csíkokból (középen) egy ügyes (360°-os) csavarral masnit formálunk, majd magas hőfokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Doris Say - 'A Bushel And A Peck' című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!
A megkelt cipómat kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtom, majd 8x2 cm-es csíkokra szabdalom. Megkenem a fokhagymás, bazsalikomos, oregánós, tárkonyos, sós paradicsompürével, és megszóróm az apró csíkokra vágott sonkával, valamint a lereszelt sajttal. A csíkokból (középen) egy ügyes (360°-os) csavarral masnit formálunk, majd magas hőfokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Doris Say - 'A Bushel And A Peck' című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!
De jó ötlet! Néha még praktikusabb is, mint az egészben sütött pizza! :)
VálaszTörlésGratulálok a blogodhoz, szép, hasznos és érdekes ételeket találtam nálad! :)