2011. november 12., szombat

Chilis bab, avagy Chili con Carne

Just Chillin' :)

Chilis bab


chili paprika

piros paprika



Vágjunk a közepébe:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv csemege kukorica
  • 2 konzerv vörös bab
  • kb. 1 l paradicsompüré
  • bors
  • sok cayenne-i bors
  • sok pirospaprika
  • chili con carne fűszerkeverék
  • 5-7 dl víz

Mehet még bele, de elhagyható:
  • paradicsom
  • kaliforniai paprika

    Pár csepp olajon - ínycsiklandó illatokkal kísérve - finoman megdinsztelem a hagymát, ehhez adom a darált húst, amit nagy lángon - időnként megkavarva, hogy ne ragadjon le - legalább 10 percig pirítok, jól megsózom, borsozom és pirospaprikázom, majd kb. 3-4 dl vízzel felöntöm, és addig főzöm, míg a víz nagy része el nem fő. Ezután 2-3 dl vízzel elkeverem a paradicsompürét, és hozzáadom a húshoz. Átmosom  a konzerv babot és kukoricát, majd azt is a paradicsomos húshoz keverem. Ekkor ízesíthetjük a cayenne-i borssal és a chili con carne fűszerkeverékkel.  Ha egyet rottyan, már kész is! :)

Tipp:  Én gyakran készítek mellé rizst is, imádom összekeverni vele.



Cesaria Evora - Besame Mucho című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a főzőcskézéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...