Igazság szerint, az általam kreált
'Hazavárlak-keksz' név némiképp messze áll az igazságtól, mivel a tészta
receptje egyik kedvelt szakácskönyvemből (Alexandra - A legfinomabb sütemények)
származik, ott viszont egy gyümölcsös pite tésztájaként fut. Hozzátenném, egy
mennyei gyümölcs-pitéé, de ez legyen egy másik bejegyzés témája.
Hazavárlak-keksz |
Hazavárlak-kekszszív |
Kekszek a tepsiben |
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12,5 dkg hideg vaj
- 6,5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
A lisztben elvegyítem a sütőport, a
cukrot és a sót, majd elmorzsolom benne a megadott mennyiségű vajat is. A tojás
hozzáadása után addig gyúrom, míg egy helyes kis cipót nem kapok. Egy óra
hűtőben pihentetés után tetszőleges vastagságúra nyújtom, és kreativitásomnak
teret engedve, millióféle formát szúrok és sütök ki belőle nagy lángon.
Gyorsan
kész van, és tényleg rendkívül jóízű, viszont érdemes zacskóban tárolni (ha
marad), különben könnyen beletörhet az ember foga.
Mártogatni, gyakorlatilag bármibe lehet:
lekvár, tejszínhab, puding, a választék végtelen!:) Én gyümölcs-szörpös zselével
díszítettem, ízesítettem kekszeim egy részét.
Váczi Eszter - Voltak órák című dalával
kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a
végeredményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése