Vigyázat! Brutálisan gyorsan fogy!
Igazság szerint, a receptet készítéskor
ötöltem ki, ez most egy felettébb fahéjas verzió lett.
Nézzük hát a tésztát:
- 60 dkg liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 ek tejföl
- 5-6 ek cukor
- 2-3 tk fahéj
- 1 kk só
- 3-4 dl tej (lágy tésztát kell kapnunk)
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1-2 dl tejföl
- cukor, vagy más édesítőszer (pl. méz)
- 1 egész citrom leve
- reszelt citromhéj
- mazsola
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk,
amit meleg helyen, betakargatva kelesztünk mintegy 50 percen keresztül, amikor
is két nagyobb részre vágjuk a tésztacipónkat. Az illata már ilyenkor is
fenséges, de itt még azért ne együk meg! :) Még további 7-7 részre kell
darabolnunk, majd lisztezett felületen, még 5 perc pihentetés után, kis
négyzetekké nyújtani őket. A négyzetek közepére halmozzuk a túrókrémet, majd
kis táskákat hajtogatunk belőlük (a töltelékre hajtjuk a négyzet jobb felső
sarkát, majd a bal felsőt, amit a jobb alsó követ, legvégül a bal alsót az
előzőeken áthajtva, a jobb felső sarok irányából, a többi alá dugjuk). Közepesen forró sütőben piros-pozsgás túrós táskákat sütünk belőlük!
Nina Simone - Love Me Or Leave Me című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó
étvágyat a végeredményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése