2011. november 11., péntek

Donuts


Ennek a  fánknak a receptjét egyik kedvenc szakácskönyvemből boszorkánykodtam ki (Szalay Könyvek - A Nagyi sütije).


































Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek rum
  • 1 egész citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • annyi langyos tej, hogy lágy tésztát kapjunk
  • kb. fél liter olaj a kisütéshez


    1 dl tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk, és addig dolgozzuk, míg egy hólyagos lágy tésztát nem kapunk. Letakarva, meleg helyen másfél óra alatt a duplájára kel. Ezt követően 2 cm-es vastagságú lappá nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval, vagy akár egy csészével kiszaggatjuk. Forró olajban 1-2 perc alatt készre sül. Díszítsük mosolyogva, úgy állítólag finomabb! :)


   Marvin Gaye - Mercy, Mercy Me című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...