Vagyis Orchideának indult, és lett belőle valami... :)))
Orchid Cake |
Hilda, Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok! :)
A tészta megint csak találomra készült, egy kókuszos verzió, kicsit piteszerű jelleggel - ez lett betöltve a dísztortákhoz jól bevált kemény habtejszínes málnapépes finomsággal, hogy később megkapja az unidec/k2 burkolást, és a némi fantáziával Orchideának nevezhető virágokat..:)
Szóval a tészta:
A tészta megint csak találomra készült, egy kókuszos verzió, kicsit piteszerű jelleggel - ez lett betöltve a dísztortákhoz jól bevált kemény habtejszínes málnapépes finomsággal, hogy később megkapja az unidec/k2 burkolást, és a némi fantáziával Orchideának nevezhető virágokat..:)
Szóval a tészta:
- 35-40 dkg liszt
- 10-15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl olaj
- 3 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csipet só
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- kb 3 dl tej (ebben sajnos nem vagyok biztos - kicsit sűrűbb, szinte kenhető legyen a tészta)
- 40-50 dkg fagyasztott málna
- 500 ml habtejszín
Amíg megsül a tésztánk, a kiolvasztott málnánkat (természetesen a levével együtt) botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ha friss málnát használunk, adjuk hozzá némi vizet turmixolás előtt. A minimagok eltávolításához használjunk egy egyszerű szűrőt, azon passzírozzuk át a málnapépet.
A maradék málnát rákenjük az alsó tésztalapra, hogy finoman beszívja, és a tészta is kapjon egy kis málnás-savanykás ízt, és, hogy a málnahabos töltelékünk könnyedén kenhető a tésztán.
A maradék habtejszínnel a torta felszínét vonjuk be, hogy később a burkolómassza hozzá tudjon tapadni a tortánkhoz, ráadásul így az esetleges kis hepe-hupás egyenetlenségeket is jól korrigálhatjuk!
Ezek után nincs más hátra, mint az egyenletesen kinyújtott masszával burkolni a tortát, és ráhelyezni a virágokat. Youtube-on rengeteg videót lehet találni virágkészítés-témában! Itt is van egy. Ez sokkal orchidea-szerűbb, mint az én sietős, 'last minute' virágocskáim. :)
Abbey Lincoln - 'Living Room' című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése