2012. május 23., szerda

Banános KókuszcsóK

A receptet megtalálod a Recept és Rejtvény című Stahl különszámban is! :)

Banános KókuszCsóK


     Szerencsésnek mondhatom magam, megkeresett a Stahl.hu főszerkesztője, hogy volna-e kedvem szerepelni az egyik magazinban - további 14 gasztroblogger társaságában - két receptemmel? Hát naná!!:))



Íme az egyik recept:
  • 20 dkg friss kókuszreszelék 1 nagyobb kókuszból / használhatunk sima boltit is
  • 5 púpozott ek liszt
  • 20dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db érett banán
  • 1/4 citrom leve
  • 4 tojásfehérje

      Először is feltörjük a kókuszdiót, kiszedjük a gyümölcshúst, és ledaráljuk. Ezt összekeverjük a liszttel a sóval és a porcukorral. A banánokat villával pépesítjük, és a citromlével együtt hozzáadjuk a kókuszos keverékünkhöz. A tojásfehérjékből robotgép segítségével kemény habot verünk - amiből először két evőkanálnyival előlazítjuk a masszánkat, majd a többit óvatos mozdulatokkal szintén beledolgozzuk.



      Habzsákból adagolva, vagy egy egyszerű evőkanál segítségével diónyi halmokat adagolunk sütőpapírral kibélelt tepsire, és 20 perc alatt készre sütjük őket a 160 C°-ra előmelegített sütőben.


Aretha Franklin - 'Bridge Over Troubled Water' című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...