Banános KókuszCsóK |
Szerencsésnek mondhatom magam, megkeresett a Stahl.hu főszerkesztője, hogy volna-e kedvem szerepelni az egyik magazinban - további 14 gasztroblogger társaságában - két receptemmel? Hát naná!!:))
Íme az egyik recept:
- 20 dkg friss kókuszreszelék 1 nagyobb kókuszból / használhatunk sima boltit is
- 5 púpozott ek liszt
- 20dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db érett banán
- 1/4 citrom leve
- 4 tojásfehérje
Először is feltörjük a kókuszdiót, kiszedjük a gyümölcshúst, és ledaráljuk. Ezt összekeverjük a liszttel a sóval és a porcukorral. A banánokat villával pépesítjük, és a citromlével együtt hozzáadjuk a kókuszos keverékünkhöz. A tojásfehérjékből robotgép segítségével kemény habot verünk - amiből először két evőkanálnyival előlazítjuk a masszánkat, majd a többit óvatos mozdulatokkal szintén beledolgozzuk.
Habzsákból adagolva, vagy egy egyszerű evőkanál segítségével diónyi halmokat adagolunk sütőpapírral kibélelt tepsire, és 20 perc alatt készre sütjük őket a 160 C°-ra előmelegített sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése