2012. május 21., hétfő

RózsaBriós

Annyira kis romantikus! :)

RózsaBriós


   A csodás ötletért köszönet TücsökBogárnak!:)


  

A tészta hozzávalóit is az Ő receptje alapján készítettem, némi változtatással.

    Íme a variált változat:
  • 65 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 egész tojás
  • csipet só
  • 1 db tojás a lekenéshez
  • vaníliás cukor a briósok tetejére

     Langyos tejben egy kevés cukorral futtassuk fel az élesztőt. Amíg erre várunk (néhány perc), egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat - a lisztet a sóval, cukorral -, és morzsoljuk el benne a vajat. Alakítsunk ki mélyedést a keverék közepén, ide öntsük a felfuttatot élesztőt és a tojásokat, majd némi 'asszonyedző' dagasztás után gyúrjunk belőle egy cipót és hagyjuk, hogy meleg helyen, letakarva, a duplájára keljen. 

     A megkelt tésztánkat vékonyra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle - ezek adják a rózsánk szirmait. Az első korongból készítjük el a rózsa belsejét, így ezt bimbószerűen felcsavarjuk, a többi sziromkorongot - miután egyik felüket megkentük olvasztott vajjal - erre illesztgetjük,amíg rózsaformát nem kapunk. Részletes, fényképes beszámolót erről itt találsz.

     A rózsákat helyezzük egy muffinsütő minden második kivajazott kis tégelyébe, hogy legyen helyük szépen "kinyílni". Ettől úgy néz majd ki mint egy fa rózsalombkoronával!:))
Persze ez elkerülhető, ha a nyers tésztarózsákat sütőpapírral bélelt tepsin sütjük.   




     Sarah Vaughan - "Broken Hearted Melody" című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! :) A kisebbik lányom kedvenc briósformázása. Az ötlet sajnos nem az enyém, mert a formázást én is úgy hoztam, a tészta viszont saját.

    VálaszTörlés
  2. Úristen, de gyönyörűséges lett ez is! Nekem is meg kell sütnöm! :)

    VálaszTörlés
  3. Mindent bele, és semmiképp se felejts el beszámolni róla! ;)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg romantikus, és milyen szép! Az ízéről nem is beszélve... Finom dolgok vannak nálad, jövök máskor is. :) (ha van kedved, Te is benézhetsz hozzám:))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm!:) Megnéztem, tuti kis konyhád van!:)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...