2012. május 23., szerda

"Spárgázó" Pavlova-torta :)

Az elnevezésért köszönet Szepy-nek... :)))

A "Spárgázó" Pavlova



      Testvérem, Rita névnapjára készítettem ezt az 'enyhén' méretes Pavlova tortát.. :)
      Bár az előírásokat e tortával kapcsolatban nem ismerem, azért van egy sejtésem, hogy ennél azért talán illett volna egy pár fokkal magasabbra nőnie.. Amit viszont tudok, hogy erről a Ritának fogalma sem volt!;) Így is imádta! :)

A recept a számomra egyik nagy kedvenc oldalról, TücsökBogár blogjáról való.

Piciny változtatással így néz ki:
  • 5 db tojásfehérje 
  • 30 dkg porcukor  / én felesben daráltam házi vaníliás cukorral
  • 1,5 ek búzakeményítő 
  • 1 ek citromlé 
  • 0,5 ek vaníliakivonat 
  • 1 csipet só
     
  • 20-30 dkg bogyós gyümölcs / jelen esetben málna
  • 5 dl habtejszín
      A tojásfehérjéből a sóval és a citromlével lágy habot készítünk, ehhez adagoljuk hozzá kanalanként a keményítővel és vaníliakivonattal elkevert porcukrot. Egy tortaforma körberajzolása segítségével sütőpapírra halmozzuk a masszánkat. 150 C°-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd visszavesszük a hőfokot 110 C°-ra, és mintegy 60-70 percig sütjük. Az előzetesen jól lehűtött tejszínt habbá verjük, ha a tortánk kihűlt, a tetejére halmozzuk, és megszórjuk gyümölccsel.

    

      Shelea Frazier - 'Love Fell On Me' című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!  

 







3 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a képek!
    Honnét szedtél ilyen szép málnát?

    VálaszTörlés
  2. Óvok! Én akkor mondtam, hogy spárgázó, amikor azt mondtad, hogy lapos lett. Ez egyáltalán nem lapos, ez tökéletes. (A balettban is van spárga, így akár ok is lehet neki a név, nem?:D)

    VálaszTörlés
  3. A málna a Nagyikám tavalyi termése - tehát a fagyasztóból... :) Van még egy rakattal!<3
    Szepy... :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...