A "Spárgázó" Pavlova |
Testvérem, Rita névnapjára készítettem ezt az 'enyhén' méretes Pavlova tortát.. :)
Bár az előírásokat e tortával kapcsolatban nem ismerem, azért van egy sejtésem, hogy ennél azért talán illett volna egy pár fokkal magasabbra nőnie.. Amit viszont tudok, hogy erről a Ritának fogalma sem volt!;) Így is imádta! :)
A recept a számomra egyik nagy kedvenc oldalról, TücsökBogár blogjáról való.
Piciny változtatással így néz ki:
- 5 db tojásfehérje
- 30 dkg porcukor / én felesben daráltam házi vaníliás cukorral
- 1,5 ek búzakeményítő
- 1 ek citromlé
- 0,5 ek vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 20-30 dkg bogyós gyümölcs / jelen esetben málna
- 5 dl habtejszín
Gyönyörűek a képek!
VálaszTörlésHonnét szedtél ilyen szép málnát?
Óvok! Én akkor mondtam, hogy spárgázó, amikor azt mondtad, hogy lapos lett. Ez egyáltalán nem lapos, ez tökéletes. (A balettban is van spárga, így akár ok is lehet neki a név, nem?:D)
VálaszTörlésA málna a Nagyikám tavalyi termése - tehát a fagyasztóból... :) Van még egy rakattal!<3
VálaszTörlésSzepy... :)))