Cirkusz, vidámpark, állatkert, majális, SÓS PEREC!!! Van, aki nem szereti?
Állatkertes Sós Perec |
Ha kitervelek valamit, mindig több helyről kutatok a megfelelő recept után. Ennek általában az a vége, hogy minden újonnan szerzett információból csippentek egy kicsit, ezeket gyúrom egy nagy egésszé. Másodjára próbálkoztam sós perec sütésével, az elsőnek egy hatalmas csontszáraz katasztrófa lett a vége (rosszul gyúrtam a csipeteket), ezért úgy döntöttem, a második kísérlet múltidéző, puha, omlós receptjét tárom fel - legalábbis a receptet, ami nekem ezúttal bejött.
Íme tehát:
- 50 dkg liszt
- 2-3 dl tej
- 1 tk só
- 2 ek cukor (természetesen lehet kevesebbel is, mi édeskésen szeretjük)
- 5 dkg élesztő
- 0,5dl étolaj
A tetejére: - 1 tojás
- 3 tk liszt
- 1 tk só
- pici víz
Összegyúrjuk a hozzávalókat, letakarjuk, és egy óráig állni hagyjuk, míg szépen a duplájára nem kel a kicsike. Ekkor tetszés szerinti méretűre feldaraboljuk, kis kígyókat sodrunk, és perecre formázzuk őket. Tojással kenjük le a tetejét, úgy tesszük a sütőbe. Mikor már majdnem kész, akkor csurgatjuk rá a sós-lisztes folyadékot. Nem baj, ha mellémegy, sőt! Az én Családom verekszik a "perec-sóért". :)
Django Reinhardt - Georgia On My Mind című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!
lehet ez lesz életem első perece:) remélem puha marad - ugyanakkor ropogós is lesz - mindez egyszerre
VálaszTörlésHa kiszárítod, biztosan ropogós lesz, ez egyébként olyan puha fajta! nyámmm:))
VálaszTörlés