2011. november 12., szombat

Túrós táska, a fahéjas!

Vigyázat! Brutálisan gyorsan fogy!







    Igazság szerint, a receptet készítéskor ötöltem ki, ez most egy felettébb fahéjas verzió lett.


Nézzük hát a tésztát:
  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg friss élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek tejföl
  • 5-6 ek cukor
  • 2-3 tk fahéj
  • 1 kk só
  • 3-4 dl tej (lágy tésztát kell kapnunk)
Töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 1-2 dl tejföl
  • cukor, vagy más édesítőszer (pl. méz)
  • 1 egész citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • mazsola

    A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, amit meleg helyen, betakargatva kelesztünk mintegy 50 percen keresztül, amikor is két nagyobb részre vágjuk a tésztacipónkat. Az illata már ilyenkor is fenséges, de itt még azért ne együk meg! :) Még további 7-7 részre kell darabolnunk, majd lisztezett felületen, még 5 perc pihentetés után, kis négyzetekké nyújtani őket. A négyzetek közepére halmozzuk a túrókrémet, majd kis táskákat hajtogatunk belőlük (a töltelékre hajtjuk a négyzet jobb felső sarkát, majd a bal felsőt, amit a jobb alsó követ, legvégül a bal alsót az előzőeken áthajtva, a jobb felső sarok irányából, a többi alá dugjuk).   Közepesen forró sütőben piros-pozsgás túrós táskákat sütünk belőlük!

Nina Simone - Love Me Or Leave Me című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...