2011. november 25., péntek

Bolognai Spagetti

Reszkessetek betörők, Bolognai, Vörösbor, és Ő. Kell ennél több?
Bolognai Spagetti



Egy finom vacsora és ital, egy hangulatos karácsonyi film, és az Ölelése. A tökéletes este receptje. :)

No de lássuk a részleteket,

  avagy hogy is néz ki a szósz?

  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl paradicsomszósz ( a házi a legtutibb)
  • kb. 3 dl víz
  • 20-30 dkg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • még fokhagyma
  • rengeteg fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyem
  • bors
  • piros paprika
  • pici cukor (vagy más édesítőszer - a paradicsom savanyúsága miatt)
     A vöröshagymát minimális olajon megdinszteljük, sózzuk (így egy pici levet is ereszt), majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, jóóóól megfokhagymázzuk, és szépen megpirítjuk. Ezután öntünk hozzá kb. annyi vizet, hogy ellepje, és addig főzzük, míg szinte az összes víz el nem fő. (Itt érdemes odatenni a tésztának a főzővizét.) Ekkor hozzáadjuk az 1 dl vízzel elkevert paradicsomszószt, illetve a cukrot, majd a felaprított bazsalikomot, petrezselymet és oregánót. Esetleg tehetünk hozzá még egy kis fokhagymát. :)) Ha rottyant egyet, már tálalhatjuk is.

     Bár a képen ez jelenleg nem látható, mi hosszú lével, finom szaftosan szeretjük. Reszeljünk rá parmezánt, vagy trappista sajtot! Isteni!


    John Williams - Somewhere in my memory című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a főzőcskézéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...