2011. november 12., szombat

Hazavárlak-keksz

    Igazság szerint, az általam kreált 'Hazavárlak-keksz' név némiképp messze áll az igazságtól, mivel a tészta receptje egyik kedvelt szakácskönyvemből (Alexandra - A legfinomabb sütemények) származik, ott viszont egy gyümölcsös pite tésztájaként fut. Hozzátenném, egy mennyei gyümölcs-pitéé, de ez legyen egy másik bejegyzés témája. 



Hazavárlak-keksz


Hazavárlak-kekszszív

 

Kekszek a tepsiben











Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás

    A lisztben elvegyítem a sütőport, a cukrot és a sót, majd elmorzsolom benne a megadott mennyiségű vajat is. A tojás hozzáadása után addig gyúrom, míg egy helyes kis cipót nem kapok. Egy óra hűtőben pihentetés után tetszőleges vastagságúra nyújtom, és kreativitásomnak teret engedve, millióféle formát szúrok és sütök ki belőle nagy lángon.        

    Gyorsan kész van, és tényleg rendkívül jóízű, viszont érdemes zacskóban tárolni (ha marad), különben könnyen beletörhet az ember foga.

    Mártogatni, gyakorlatilag bármibe lehet: lekvár, tejszínhab, puding, a választék végtelen!:) Én gyümölcs-szörpös zselével díszítettem, ízesítettem kekszeim egy részét.




Váczi Eszter - Voltak órák című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...