2011. november 12., szombat

Tortilla zöldségsalátával és pirított csirkemellel

    Bár tudom, hogy eredetileg kukoricalisztből szokás, vagy esetleg keverve, én mégis inkább simán búzalisztből készítem - nekünk ez ízlett jobban. A saláta is azt hiszem, hogy tortillához mérve egyedinek számíthat, de gyakorlatilag semmi perverz dolog nem kerül bele. :)

Tortilla




Nézzük a tésztát:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 cl olaj
  • 1 kk só
  • 1/2 kk bors
  • 1/2 kk fokhagymasó
  • annyi víz, amennyit felvesz

    A sorrend: liszt, sütőpor, fűszerek, olaj, víz. Gyúrjuk, dagasszuk azt a tésztát kérem, jó dolgos asszony módjára, majd hagyjuk állni egy szűk órácskát. Osszuk tetszés szerint részekre, formázzunk cipókat belőlük, és nyújtsuk körülbelül fél centis kerek lappá a kicsikéket.  Serpenyőben sec-perc  alatt elkészíthetjük a tortilláinkat.

A saláta a következőképpen alakult:
  • fejes saláta
  • vörös hagyma
  • lila hagyma
  • újhagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • és bár a képen virslivel látható - amivel szintén nagyon finom -, általában pirított csirkemellcsíkokkal készítem

Az öntet:

  • tejföl
  • egy kevés tej
  • majonéz (abszolút elhagyható)
  • bors
  • fokhagyma(só)
  • egy picike őrölt kömény

    Elvetemült hagymaimádóként csak a saláta-recept leírásakor vettem észre, hogy talán mégis elég perverz lehet egyesek számára a kis salátám..  Egyszerűen megveszek A Hagymáért, ennyi! :)


Tipp: ehhez a salátához valamiért nekem nem passzolt az uborka!



Édith Piaf - Je Ne Veux Pas Travailler című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó étvágyat a végeredményhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...