Bár tudom, hogy eredetileg
kukoricalisztből szokás, vagy esetleg keverve, én mégis inkább simán
búzalisztből készítem - nekünk ez ízlett jobban. A saláta is azt hiszem, hogy
tortillához mérve egyedinek számíthat, de gyakorlatilag semmi perverz dolog nem
kerül bele. :)
![]() |
Tortilla |
Nézzük a tésztát:
- 50 dkg búzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 cl olaj
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
- 1/2 kk fokhagymasó
- annyi víz, amennyit felvesz
A sorrend: liszt, sütőpor, fűszerek,
olaj, víz. Gyúrjuk, dagasszuk azt a tésztát kérem, jó dolgos asszony módjára,
majd hagyjuk állni egy szűk órácskát. Osszuk tetszés szerint részekre,
formázzunk cipókat belőlük, és nyújtsuk körülbelül fél centis kerek lappá a
kicsikéket. Serpenyőben sec-perc alatt elkészíthetjük a tortilláinkat.
A saláta a következőképpen alakult:
- fejes saláta
- vörös hagyma
- lila hagyma
- újhagyma
- paradicsom
- paprika
- és bár a képen virslivel látható - amivel szintén nagyon finom -, általában pirított csirkemellcsíkokkal készítem
Az öntet:
- tejföl
- egy kevés tej
- majonéz (abszolút elhagyható)
- só
- bors
- fokhagyma(só)
- egy picike őrölt kömény
Elvetemült hagymaimádóként csak a
saláta-recept leírásakor vettem észre, hogy talán mégis elég perverz lehet
egyesek számára a kis salátám.. Egyszerűen megveszek A Hagymáért, ennyi!
:)
Tipp: ehhez a salátához valamiért nekem
nem passzolt az uborka!
Édith Piaf - Je Ne Veux Pas Travailler
című dalával kívánok Mindenkinek meghitt hangulatot a sütögetéshez, és jó
étvágyat a végeredményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése